Zorgverleners

Naast de huisartsen werken verschillende andere disciplines samen. De assistentes, verpleegkundigen en Physician Assistant hebben eigen spreekuren. Hieronder een korte uiteenzetting van de verschillende zorgverleners.

Praktijkassistentes
In onze praktijk werken gediplomeerde praktijkassistenten. De assistente staat u als eerste te woord wanneer u de praktijk belt. Zij maakt afspraken en kan praktische vragen beantwoorden. Daarnaast hebben zij een eigen spreekuur. U kunt bij de assistente terecht voor onder andere: Bloeddruk meten, oren uitspuiten, uitstrijkjes, wratjes aanstippen, injecties, hechtingen verwijderen, wondverzorging, gehoortesten en suiker en Hb-controle.

Spreekuur praktijkondersteuners
Patiënten met diabetes, astma of COPD worden regelmatig gecontroleerd door een van onze praktijkondersteuners Ellen Klompmakers, Lisa de Groot en Melissa Stuiver. Ook mensen met een te hoge bloeddruk worden regelmatig gecontroleerd. De assistente meet dan de bloeddruk en jaarlijks is er een bezoek aan de praktijkondersteuner.

Een afspraak voor het spreekuur of een visite maakt u op dezelfde manier als voor de huisarts.

Ellen-Klompmakers-PF
folkert_pf

Physician Assistant (PA)
Sinds 2015 werkt Folkert de Boer bij ons in de praktijk als PA. De PA neemt taken over van de huisarts, bijvoorbeeld het lichamelijk onderzoek, het in kaart brengen van klachten, de diagnose en de behandeling van veel voorkomende ziekten. Na een HBO (Hogere Beroepsopleiding) in de gezondheidszorg heeft de PA een brede medische masteropleiding gevolgd. De PA werkt nauw samen met de huisartsen.

Praktijkondersteuner GGZ

Carolien van Gaalen werkt bij ons als praktijkondersteuner GGZ. U kunt bij haar terecht voor problemen op het gebied van uw geestelijke gezondheid, bijvoorbeeld depressie of angstklachten.
Zij kan u ook helpen bij rouwverwerking na het verlies van een dierbare of het verlies van uw gezondheid of werk.

Carolien-van-Gaalen-PF

Opleidingspraktijk
Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit houdt in dat wij plaats bieden aan huisartsen, praktijkassistenten en praktijkverpleegkundigen in opleiding. Bij ons zult u dan ook regelmatig een Huisarts in opleiding aantreffen. Onder het kopje Nieuws op de website kunt u terugvinden welke huisarts er momenteel in opleiding bij ons werkt.

Diëtisten
In de huisartsenpraktijk houden de diëtisten Lian van Aart en Tessa Smit van Zorggroep Meander spreekuur op de woensdag en de donderdag.
Indien u graag een afspraak wilt maken of eerst meer informatie wilt, dan kunt u contact met hen opnemen via telefoon 0598-686868 of mail dietetiek@zgmeander.nl.

Wilma Haan werkt als ondersteuner jeugd en gezin binnen de praktijk.
Wanneer er vragen zijn over de ontwikkeling van kinderen of over het opvoeden, kan zij hierin meedenken en ondersteunen. Vaak lukt het om met een paar tips of gesprekken als gezin weer verder te kunnen. Bij complexere problematiek wordt er samen onderzocht wat er precies aan de hand is, wat er nodig is en welke vorm van hulp het meest passend is.

Vragen? Neem contact met ons op

/