Veel gestelde vragen

Waarom kan ik jullie met name op maandagmorgen soms moeilijk bereiken?
Soms bellen er veel mensen tegelijk voor een afspraak. Hoewel wij het aantal assistentes hebben uitgebreid, is het op drukke momenten onmogelijk om iedereen tegelijk te woord te staan. Met de Haagse bezuinigingen in het vooruitzicht verwachten we niet dat we op korte termijn het personeel nog verder kunnen uitbreiden. Het kan dus voorkomen dat u even moet wachten of op een later moment terug moet bellen. Wij vragen hiervoor uw begrip. Uiteraard kunt u voor spoedgevallen gebruik maken van de spoedlijn.

Waarom vraagt de assistente naar de reden van mijn afspraak?
Als de assistente weet wat er aan de hand is, kan zij de mate van spoed bepalen en tevens inschatten hoeveel tijd zij moet inplannen. Hierdoor kunnen wachttijden worden beperkt en worden spoedgevallen beter herkend (ook als u het zelf wel vindt meevallen). Uiteraard geldt het beroepsgeheim ook voor de assistente en als u echt niet wilt vertellen waarvoor u komt, wordt dat gerespecteerd.

Waarom kan ik na 10:00 uur geen afspraak meer maken?
Voor 10:00 uur zitten de assistentes bij de telefoon met de (electronische) agenda bij de hand. Daarna houden zij zich bezig met andere zaken (assistentenspreekuur, administratie etc.) en is het onpraktisch om dat te onderbreken. Uiteraard worden spoedgevallen nog wel ingepland.

Waarom loopt het spreekuur soms zo uit?
De assistentes proberen het spreekuur zo goed mogelijk te plannen door vooraf te schatten hoeveel tijd u nodig heeft. Dat is een van de redenen waarom zij vraagt waarom u de huisarts wilt bezoeken. Het kan uiteraard zo zijn dat iemand meer tijd nodig heeft dan vooraf gedacht. Zeker wanneer mensen met meer of uitgebreidere vragen komen dan ze vooraf hebben aangegeven. Daarnaast kan er ook een spoedgeval tussendoor komen. Wij doen uiteraard wel ons best om zoveel mogelijk op tijd te werken.

Op welke tijden kan er bloed geprikt worden?
Voor bloed prikken kunt u terecht in het Dienstencentrum Steunstee, Dr. Bekenkampstraat 37, 9561 RD in Ter Apel. Certe is daar aanwezig om bloed af te nemen op dinsdag- en vrijdagochtend vanaf 8:30 tot 10:30 uur (dinsdag) c.q. 10:00 uur (vrijdag).

Er is bij mij bloed geprikt. Wanneer is de uitslag binnen?
Voor de meeste bloedonderzoeken geldt dat de uitslag na 3 werkdagen bij ons binnen is. U kunt dan tussen 11 en 12 uur naar de assistente bellen.

Er is een röntgenfoto gemaakt. Wanneer is de uitslag binnen?
De uitslag van een röntgenfoto is meestal na 5 werkdagen binnen. U kunt dan tussen 11 en 12 uur naar de assistente bellen.

Moet ik mij registreren of een wachtwoord aanvragen?
Nee, het inloggen is alleen bedoeld voor personeel. Het kan overigens zijn dat dit voor toekomstige dienstverlening wel noodzakelijk gaat worden.

Kan ik via email of deze site de dokter raadplegen?
Het zogenaamde emailconsult is nog niet mogelijk. Een aantal wettelijke en organisatorische problemen houdt dat vooralsnog tegen. We sluiten niet uit dat dit in de toekomst wel tot de mogelijkheden gaat behoren.

Kan ik via de website een afspraak voor het spreekuur maken?
Nee, dat is nog niet mogelijk. De electronische koppeling tussen onze electronische agenda en de website is technisch nog niet op een veilige manier mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op

/