Onze zorgverleners staan dagelijks voor u klaar. De huisarts wordt ondersteund door verschillende functies.
Naast de huisartsen werken verschillende andere disciplines samen. De assistentes, verpleegkundigen en Physician Assistant hebben eigen spreekuren. Hieronder een korte uiteenzetting van de verschillende zorgverleners.
Sinds 2015 werkt Folkert de Boer bij ons in de praktijk als PA. De PA neemt taken over van de huisarts, bijvoorbeeld het lichamelijk onderzoek, het in kaart brengen van klachten, de diagnose en de behandeling van veel voorkomende ziekten. Na een HBO (Hogere Beroepsopleiding) in de gezondheidszorg heeft de PA een brede medische masteropleiding gevolgd. De PA werkt nauw samen met de huisartsen.
Praktijkondersteuner GGZ
Carolien van Gaalen werkt bij ons als praktijkondersteuner GGZ. U kunt bij haar terecht voor problemen op het gebied van uw geestelijke gezondheid, bijvoorbeeld depressie of angstklachten.
Zij kan u ook helpen bij rouwverwerking na het verlies van een dierbare of het verlies van uw gezondheid of werk.
Bij klachten kijken we niet alleen naar de lichamelijke kant maar betrekken we ook de psychische en sociale kant. Uw huisarts kan u daarvoor verwijzen naar onze POH-GGZ. Deze kijkt met u naar de gevolgen van uw klachten op uw leven.
In het eerste gesprek inventariseren we de klachten en hoe dit zo gekomen is. We kijken welke gevolgen dit heeft voor uw dagelijks functioneren.
In het tweede gesprek kijken we wat u zelf graag anders zou willen zien. Uw vraag is het uitgangspunt van de begeleiding. We kijken samen wat het beste bij u past. Dit kunnen gesprekken zijn, een online module, een zelfhulpboek, of een combinatie.
Naast de begeleiding van de POH-GGZ kan het soms verstandig zijn om ook het wijkteam in te schakelen als er ook sociale problemen zijn. Daarnaast blijkt soms dat de aanpak van uw vraag meer tijd en/of expertise vraagt. De POH-GGZ kan dan samenwerken met de GGZ of u doorverwijzen. Zij kent de andere zorgverleners en hun expertise goed. Daardoor kan zij gericht verwijzen naar iemand die bij u en uw vraag past. De gesprekken met de POH-GGZ zijn vertrouwelijk en vallen onder het beroepsgeheim.
Wilt u zelf al iets lezen over psychische klachten of wat u zelf eraan kunt doen kijkt u dan op
Ik heb lichte psychische klachten. Hoe ga ik me beter voelen? | Thuisarts.nl
Wilma Haan werkt als ondersteuner jeugd en gezin binnen de praktijk.
Wanneer er vragen zijn over de ontwikkeling van kinderen of over het opvoeden, kan zij hierin meedenken en ondersteunen. Vaak lukt het om met een paar tips of gesprekken als gezin weer verder te kunnen. Bij complexere problematiek wordt er samen onderzocht wat er precies aan de hand is, wat er nodig is en welke vorm van hulp het meest passend is.
In de huisartsenpraktijk houden de diëtisten Lian van Aart en Tessa Smit van Zorggroep Meander spreekuur op de woensdag en de donderdag.
Indien u graag een afspraak wilt maken of eerst meer informatie wilt, dan kunt u contact met hen opnemen via telefoon 0598-686868 of mail dietetiek@zgmeander.nl.
Op dinsdagochtend tussen 08.30-12.00 uur zit Amber Waterink van Libra dieetadvisering bij ons in de praktijk. U kunt contact opnemen met Libra dieetadvisering via telefoon 0566-651991 of mail info@libra-dieetadvisering.nl. Tevens hebben zij een aanmeldformulier die u kunt invullen; https://libra-dieetadvisering.praktijkaanmelding.nl/
Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit houdt in dat wij plaats bieden aan huisartsen, praktijkassistenten en praktijkverpleegkundigen in opleiding. Bij ons zult u dan ook regelmatig een Huisarts in opleiding aantreffen. Onder het kopje Nieuws op de website kunt u terugvinden welke huisarts er momenteel in opleiding bij ons werkt.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
U kunt uw gegevens bekijken, via de huisarts of online. Online kunt u uw gegevens bekijken met uw telefoon of computer, waar u ook bent. U logt in op een beveiligde website of app. U ziet de belangrijkste informatie zoals uw ziektes, uw medicijnen en uitslagen van onderzoeken.
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
MijnGezondheid.net is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen.
Informeer bij uw huisarts of apotheek of deze MijnGezondheid.net aanbiedt. Als aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net kunt u gebruik maken van de app MedGemak.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Herhaalrecepten vraagt u zoveel als mogelijk online aan. Dit scheelt de praktijk tal van telefoontjes. Dit levert direct tijdwinst op voor onze praktijk.
Via MijnGezondheid.net is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
Je (huis)arts en apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken. In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.